Wednesday, October 7, 2009

Ayuh ! Turun bantu di Bagan Pinang. UMNO makin terdesak....


Kenyataan terkini Najib bahawa UMNO/BN lebih berhajatkan kemenangan dari berbincang soal majoriti yang akan dicapai membayangkan kegusaran dan kebimbangan beliau tentang keputusan yang bakal diumumkan pada malam 11 Oktober nanti.

Mereka semakin terdesak dengan isu-isu yang menghantui kempen UMNO seumpama dalam kes kematian misteri Teoh Beng Hock, perarakan kepala lembu, skandal yang melibatkan calon BN, dan pelbagai kes yang didedahkan oleh Pakatan Rakyat.

Tidak cukup dengan itu, isu kelemahan ketara dalam daftar pemilih yang melibatkan anggota tentera turut mewarnai kepincangan sistem yang semakin goyah dengan penipuan dan penyelewengan.

Kejadian terkini di mana markaz pemuda PAS diserang oleh sekumpulan 20 pemuda turut memudarkan integriti dan kredibiliti BN yang mencanangkan One Malaysia ke seantero dunia. (Gambar: Lihatlah wajah seorang mangsa yang dipukul dalam serangan tersebut)

Apa yang pasti, peluang PAS & Pakatan Rakyat tetap ada di Bagan Pinang. Menunggu anugerah Allah tidak cukup hanya dengan menonton di kaca TV dan perkembangan di talian internet. Kita kekurangan 3 kerusi sahaja lagi untuk melihat kejatuhan sebuah lagi kerajaan negeri. Kemenangan di Bagan Pinang pastinya penting untuk kita. Ayuh, turunlah ke medan.... Kelibat anda diperlukan di sana...

UMNO mula mengganas di Bagan Pinang...


Markas Pemuda PAS diceroboh, petugas ditetak

BAGAN PINANG, 8 Okt: Lebih enam orang petugas Dewan Pemuda PAS (DPP) dipukul sekumpulan lelaki ketika sedang bertugas di beberapa tempat termasuk di markas induk DPP di Bagan Pinang.

Dalam kejadian jam 3.30 pagi tadi, sekumpulan 20 lelaki bermotosikal dipercayai penyokong BN telah menyerbu dan menceroboh markas induk DPP dan menumbuk petugas yang berada di situ. Selain ditumbuk, pemuda PAS terbabit juga dihalau keluar meninggalkan markas itu. Turut difahamkan ramai lagi petugas PAS di pukul malah ada juga yang dikejar dengan parang hingga ke rumah.

Seorang Exco DPP, Suhaizan Kayat yang maklum berkenaan kejadian tersebut berkata, penyokong Umno BN terbabit tidak berpuas hati kerana mandakwa pemuda PAS telah menjatuhkan bendera dan kain rentang parti mereka. "Mereka tuduh kita jatuhkan bendera dan poster Umno BN. Mereka semua datang ke markas induk, terus tumbuk petugas kita bertubi tubi. Bayangkan dari luar mereka tumbuk sampai la ke dalam markas," ujar Suhaizan yang juga Ketua Penerangan DPP.

Kejadian sama juga berlaku di beberapa lagi markas pemuda yang lain, namun semua bukti dan maklumat lengkap sedang dikumpulkan.

Suhaizan juga kesal di atas kejadian itu menganggap penyokong Umno BN tersebut bertindak membelakangi undang-undang. "Sepatutnya kalau ada bukti, buat lah laporan Polis, bukannya datang serang macam ni," katanya. Ekoran kejadian tersebut, DDP telah mengarahkan semua pemuda di seluruh negeri datang ke Bagan Pinang hari ini bagi membantu gerak kerja kempen di sini. Satu taklimat khas kepada pemuda yang hadir akan di adakan malam ini di markas induk mereka.
"Kita arahkan semua pemuda seluruh negeri datang bantu kita di sini, kita bukan nak buat kacau, tapi kita nak berkawal untuk keselamatan," ujar Suhaizan lagi. Mereka juga yakin tindakan penyokong Umno tersebut sebgai terdesak dan cuba memerangkap pemuda PAS agar bertindak agresif bagi dijadikan modal kempen mereka.

"Kita yakin, ini satu provokasi dan perangkap mereka. Modus operandi sama sebelum ini diguna Abdul Azeez, tapi nampaknya tak berjaya. Jadi ini dia agenda mereka seterusnya," ujarnya lagi. Dalam perkembangan lain, seorang saksi mendakwa dia melihat kumpulan samseng tersebut menggunakan senjata semasa melakukan serangan di beberapa tempat lain. "Saya nampak mereka guna kayu, topi keledar, pedang dan senjata lain seperti besi semasa melakukan serangan," dakwa seorang saksi yang tidak mahu namanya didedahkan.

Selain mengoyakkan poster dan kain rentang PAS, samseng terbabit juga dikatakan turut memecahkan cermin dan merosakkan kereta milik penyokong Pakatan. Berikutan itu DPP akan mengadakan satu sidang media tergempar dai Pejabat Agung PAS Jalan Raja Laut, jam 11 pagi ini. Sidang media tersebut akan diketuai Ketua DPP Pusat, Ustaz Nasarudin Hassan dan Suhaizan sendiri.

Turut akan didedahkan dalam sidang media tersebut adalah berkaitan maklumat terbaru penyelewengan undi pos.

Monday, October 5, 2009

Pemimpin UMNO Lidah Bercabang....Jom ziarah Dato' Aziz.

Insiden pada hari penamaan calon terus menerobos ke benak pemikiran rakyat. Banyak yang bertanya saya kenapa penyokong PAS berkelakuan demikian. Mengganyang 2 tokoh berbadan sasa dalam UMNO sehingga Azeez jeneral Putera UMNO terpaksa mendekam di wad. Saya hairan kenapa Dato' Azeez tak melawan sedangkan badannya tak sekerdil calon yang diaraknya. Sekali ditempiknya saja orang pasti ganjak ke belakang. Tengok badannya saja sudah menakutkan, tengok mata lagi menggerunkan.... Apa lagi kalau tengok dia marah dan mengamuk pasti mengerikan.

Soalnya betul ke dia dipukul. Sehingga lebam-lebam pulak tu. Tengkok pun dah kena pasang penyenggal. Kata Tengku Adnan, Setiausaha Agung UMNO, Dato' Azeez telah ditumbuk sembilan kali sehingga bengkak. Biarpun provokasi itu dicetuskan oleh penyokong PAS dan pada masa yang sama penyokong-penyokong Barisan Nasional (BN) pun ada yang hendak menerpa tetapi kita ini tertib, kita kata jangan.

Wahhh, sopannya dato'. Takkan dato' lupa perangai orang-orang dato' bahkan pemimpin-pemimpin kanan UMNO pun semua orang tau. Masing-masing ada fail. MBF katakan...

Lepas penamaan calon tu, orang nampak Azeez tu OK je.... Rasanya orang masih ingat kelibat dato' kat PRK Kuala Terengganu..... Kot ya pun nak berlakun biarlah real sikit.