Thursday, July 9, 2009

TPM keliru istilah Syiar - Syariat...KUALA KRAI 8 Julai - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mencabar Pas supaya membuktikan semasa pilihan raya kecil Manik Urai bahawa UMNO tidak memperjuangkan Islam selama parti itu memerintah negara.

Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden UMNO berkata, parti itu yang ditubuhkan pada 11 Mei 1946 terlebih dahulu memperjuangkan syiar Islam daripada Pas dengan memperjuangkan kemerdekaan negara yang juga tuntutan fardu kifayah.

"Kalau dilihat dalam Perlembagaan UMNO, salah satunya adalah untuk menegakkan syiar Islam," katanya ketika berucap kepada penduduk kawasan Manik Urai Lama pada hari ketiga kempen pilihan raya kecil Manik Urai di sini, malam ini.

Komentar : Kalau itulah kefahaman yang ada kepada TPM, sah dia juga keliru apabila mengungkapkan kalimah hadhari ala One Malaysia dalam kempen di Manek Urai : Undi UMNO Boleh Masuk Syurga... Ibarat seorang pencuri yang menyatakan tok guru juga tidak maksum dalam hujjah membela diri di kandang tertuduh. Muhyiddin, Muhyiddin...

No comments: